Lakóépületek alapozása

A lakóépületek, mint például a családi házak, társas házak, sor házak építésének az első, és talán a legfontosabb lépése az alapozás. Ha nem megfelelőek az alapok, akkor a végeredmény sem lesz megfelelő.

Családi házak, társas házak alapozása Budapest és vonzáskörzetében

A lakóépületek, családi házak, társas házak alapozásának menetét (földmunka szempontjából) alapvetően három fő lépésben tudjuk összefoglalni, feltéve hogy a kiviteli tervek és az engedélyek már rendelkezésre állnak:

Első lépésben történik a munkaterület előkészítése, mely szükség szerint a terep egyenetlenségeinek eligazításával kezdődik, illetve magában foglalja a terület esetleges megtisztítását a cserjéktől, tuskóktól, régi épületek alapjaitól, és egyéb beton műtárgyaktól.

Második lépésben a geodétánk kitűzi az épületet a tervek, és a GPS alapú adatszolgáltatás alapján 1 cm-es pontossággal. A kitűzést kibiztosítjuk, hogy bármikor vissza lehessen mérni, vagy visszaállítani az eredeti helyére a kitűző karót.

Harmadik lépésben pedig elvégezzük a pincetömb és/vagy a sávalap kiemelését. Szintezőműszer segítségével folyamatosan mérjük a lavírsíkot, illetve a fagygerenda talp síkját, hogy ne legyen a szükségesnél több beton felhasználás. A gépi munkát kiegészítő kézi földmunka követi. Pl.: a fagygerenda talp síkjának finom földmunkája 1-2 cm-es pontossággal; a gyökerek eltávolítása a munkagödör oldalfaláról; vagy a szükség esetén alkalmazandó rézsű finomítása. A kiszoruló anyagot igény szerint helyben deponáljuk, vagy hivatalos lerakóhelyre elszállítjuk. Talajvíz esetén a munkagödörből, munkaárokból, vagy annak környékéről a víztelenítést nyíltvíztartással, vagy szivárgó építésével oldjuk meg. Természetesen ott, ahol az említett technológiák erre alkalmasak. Pincetömb kiemelésnél szükség esetén a partfal megtámasztásról is gondoskodunk, megfelelő rézsű kialakítással, lőtt betonhéjas megtámasztással. A művelet végén pedig a munkaterületet és közvetlen környezetét (pl. közlekedési utak, anyag depóniák, anyagmozgatási területek) úgy adjuk át ügyfelünknek, illetve a társvállalkozónak, hogy az tiszta, rendezett, és további munkavégzésre alkalmas legyen.

Cégünk hozzászokott az önálló munkavégzéshez, így Önnek nem kell a helyszínen tartózkodnia ahhoz, hogy a munkálatok a műszaki tartalomnak és az Ön igényeinek megfelelően készüljön el.

Munkáink képekben

Kérjen tőlünk árajánlatot sávalap-, pincetömb kiemelésre!

Pontos munkadíjakat a helyszíni felmérést és megbeszélést követően tudunk Önnek adni, de biztos lehet abban, hogy a Pesti Mélyépítő Kft-nél korrekt, megfizethető árakkal fog találkozni, anélkül, hogy bármit is engednénk a minőségből. Keressen fel minket bátran elérhetőségeinken, és kérjen tőlünk árajánlatot bármilyen pincetömb kiemelésre, sávalap készítésre!

Töltse ki az űrlapot